Från Luleå i norr till Karlskrona i söder äger och driver Clear Channel ett 50-tal toalettbyggnader.

”De kan sina produkter”

På ett 50-tal ställen i landet driver reklamaktören Clear Channel toalettanläggningar åt kommuner. Alla har levererats och sköts om av Danfo.

Clear Channels nisch är att göra plats för utomhusreklam på attraktiva ställen i hela Skandinavien. En av deras affärsidéer är att hitta nya, användbara sätt att nå ut i stadsmiljö.

CLAES KUGELBERG
COO / Chief Development and Operations Officer Scandinavia

– Vi erbjuder oss att vara med och möblera kommuner i Sverige, genom att tillhandahålla tjänster som ligger inom kommunernas uppdrag, säger företagets etableringschef Claes Kugelberg.

En del i denna idé är att placera ut och drifta offentliga toaletter åt kommuner.

Reklamen som placeras på byggnaderna subventionerar kostnaden för kommunerna, och tjänsten gör samtidigt att kommunerna slipper etablera egna anläggningar.

Från Luleå i norr till Karlskrona i söder äger och driver Clear Channel ett 50-tal toalettbyggnader. Alla är tillverkade och levererade av Danfo – och tvättas, städas, servas och repareras enligt företagets kompletta SaniRent-tjänst.

– Deras helhetsåtagande är en jätteviktig del av vårt erbjudande till våra kunder. För att det ska upplevas attraktivt måste anläggningarna skötas professionellt av en pålitlig leverantör, säger Claes Kugelberg och fortsätter:
– Danfo kan sina produkter och kan därför ta hela det operationella ansvaret. Tack vare det är det väldigt sällan vi hör att det uppstår problem kring anläggningarna.

Tetragon 101 Färjkajen Västerås

Tetragon 101 Umeå

Tetragon 121 Örebro Resecentrum
Fotograf Ulla-Carin Ekblom